23 Ocak 2018 Salı

ZNAK PİTANYA RESTORANT (SORU İŞARETİ RESTORANT)

  Belgrad'a gelen neredeyse herkesin uğradığı Znak Pitanya (soru işareti demek) restoranına biz de öğle yemeği için gitik.Restorant eski tarz tasarlanmış , ahşap yapılı , biraz loş ortamı olan bir yer . Dışarıdan oranın bir restoran olduğunu ya da Znak pitanya olduğunu anlamanız biraz zor çünkü dışında tabela yok ! Onun yerine kocaman bir soru işareti var 😂😂

  Ben Sırbistanın meşhur yemeği olan Gulaş dan söyledim Yusuf ise Cevapi (köfte) istedi.Gulaş gerçekten çok lezzetliydi.Pek et sevmeyen biri olarak bayıldım resmen.Et çok iyi pişmiş ,lokum gibiydi 😃Köfte için aynı şeyi söyleyemeyeceğim.Bosna da da Cevapi çok yedik ve kesinlikle oradakiler gibi değildi.Lastik gibiydi.Belki o gün bize öyle denk gelmiştir.Bilemiyorum.



  Gelen ekmek ise içeri de bulunan kuzine de pişiriliyor.Ondan mıdır bilmem ama çok lezetliydi.Garsonlar çok ilgili ve nazikti.Bize nereden geldiğimizi nereli olduğumuzu sordu.Biraz sohbet ettik.Neredeyse 50 yaşındaydı ama ingilizce biliyordu.Biraz da Sırpça derken baya anlaştık abiyle :)) 


Ekmekler bu kuzineden 



Bazı akşamlar da orada canlı müzik de yapılıyormuş ama biz öğlen gittiğimiz için göremedik.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder