23 Ocak 2018 Salı

NİCOLA TESLA MÜZESİ

Belrad'a gidip Nicola Tesla müzesini gezmemek olmaz tabi.Diğer gezilecek yerler gibi buraya da yürüyerek gidebilirsiniz.Biz araba müzesini gezdikten sonra yine haritadan müzeye doğru yol aldık.

  Müze dışarıdan normal bir bina gibi gözüküyor ve tabela vs Nicola Tesla'nın adı geçen hiç bir şey yok.Bu yüzden gözden kaçabilir.Bizim gibi haritanız yok ise kesinlikle birilerine sorun derim ben.


Nicola Tesla Müzesi


  Müzeyi de önceden araştırdığım için içeride çeşitli deneyler yaptıklarını ve bu deneylere gelen ziyaretçileri de konuk ettiklerini görmüştüm.Özellikle de floresan deneyini kesinlikle bende yapmak istiyordum.İnşallah deneyi kaçırmışızdır  diyerek girdik içeri.

İçeri de Nicola Teslanın yaptığı icatlarla alakalı eşyalar ve bilgiler bulunuyor.Bir kısım da ise kişisel eşyaları.Yusuf Nicola Tesla'nın timsah derisinden yapılma çantasına bayıldı.Bende ayakkabısına 😄😄😄



Giriş ücreti 500 Dinar (20 TL)

  5 - 10 dk sonra Nicola Teslanın hayatıyla ilgili bir sunum yapacaklarını söylediler.Projesksiyondan bir video izledik.Video Sırpça olduğu için Yusuf'un tercüme etmesiyle bir şeyler anladım.Video da Nicola Teslanın doğduğu günden öldüğü güne kadar olan anıları anlatılıyor.

***Nicola Tesla adını çok fazla duyuramamış bir bilim insanı.Bunun çeşitli nedenleri var tabi ama hepsini bir araya getirsek "adamın hakkını yemişler kardeşim" diyebiliriz.Özellikle de Edison ! Adam yıllar önce neler neler keşfetmiş , test etmiş , ispatlamış ama hep bir olumsuzlukla karşılaşmış kendine destek bulamamış.Günümüz de kullandığımız wi - fi nin temelini Nicola Tesla oluşturdu desem? Ya da ona izin verilseydi şu an elektriğin bedava olabileceğini ? Bu kadar önemli şeylere imza atan adam en sonunda New York da bir otel odasında beş parasız ölü bulunuyor! (Gerçekten yazık !!!)***
  
  Sunum bittikten sonra video da bahsedilen icatlara yakından bakmak için aslında binaya girdiğimiz de gördüğümüz aletlerin yanına gidiyoruz.İlk gördüğümüz de anlamsız duran eşyalar bilgilendirmeden sonra anlaşılır hale geliyor ve hayranlıkla ne işe yaradıklarını kendi gözlerinizle görüyorsunuz.

   Ve benim bahsettiğim merakla beklediğim deneye geliyor sıra.Ortada kocaman bir alet var.Adını bilmiyorum ama çok yüksek voltajda ki elektrik akımını çevreye daha düşük voltajda  yayarak hiç bir yere bağlı olmayan elektronik eşyalara elektrik gönderiyor diyebiliriz.

  Bunu orada size canlı canlı yaşatıyorlar.Elinize bir tane floresan tutuşturup makineyi çalıştırıp bir tuşa basıyorlar ve elinizde ki floresan yanıyor.Bu gerçekten inanılmaz bir şey!!! Çok güzel bir deneyim.Yıllar önce böyle bir şeyin icat edilmesi de inanılmaz bu deneyimi yaşamak da...


Siz de gidin görün bu deneyimi yaşayın....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder